Her finder du en daglig opdateret oversigt over danske a-kasser, og priser på a-kasse

 

Hvad er A-kassen ?

A-kassen og fagforeningen bliver ofte forvekslet – men det er 2 helt forskellige ting. som medlem af A-kassen er man forsikret mod at stå uden penge hvis man skulle være så uheldig at blive arbejdsledig.

Den igangværende finanskrise har været med til at skubbe mange lønmodtagere ud i arbejdsledigheden, og er man ikke medlem af a-kassen kan det få uoverskuelige konsekvenser, da man så ikke har nogen form for indtægt. Mange tror at man kan få kontanthjælp fra kommunen, men har man penge i banken, en bil eller friværdi i huset skal det realiseres inden man har mulighed for nogen økonomisk hjælp.

 

Det er for sent at blive medlem af en a-kasse hvis du er ledig, for at få dagpenge skal du have været medlem af a-kassen i 12 måneder. Hvis du ikke er medlem af en A-kasse – så meld dig ind allerede i dag. Se en oversigt over den bedste A-kasse og billigste A-kasse HER !

 

Som medlem af A-kassen får du dagpenge allerede fra den første dag du står uden arbejde – uanset økonomiske forhold. Dagpengesatsen er kr. 801.- pr. dag. Hos nogle A-kasser er der mulighed for at tegne en lønsikring der sikrer en højere indtægt pr. dag.

For at få udbetalt dagpenge fra A-kassen er der en række dagpengeregler der skal opfyldes – se mere på Dagpengeregler.

A-kasserne har ofte en række tiltag der hjælper deres medlemmer tilbage på arbejdsmarkedet.

Husk: A kassen står for udbetaling af dagpenge, og fagforeningen giver dig den jurididke tryghed – det kan ofte være en stor fordel at være medlem af både  A-kasse og fagforening.

 

Hvis du vil vide mere om de enkelte a-kasser så klik her: A-kasse-portalen

De billigste a-kasser i landet, finder du i oversigten herover.

 

Læs mere om: ASE – Det Faglige Hus – FRIE Funktionærer – KRIFA – Lederne – CA A-kasse og Efterlønsbidrag